Palaa kohteeseen Erikoislääkärikoulutus

Usein kysytyt kysymykset

ApuaKetkä ovat erikoistumiskoulutuksen vastuuhenkilöt?

Professori Kari Reijula ja kliininen opettaja Eva Helaskoski.
Yhteystiedot

Miten ilmoittaudun läsnäolevaksi?

Erikoistuvan pitää ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi joka lukuvuosi. Katso ohjeet lukuvuosi-ilmoittautumisesta.

Mistä saan Moodle-tunnukset?

Voit kirjautua Moodleen Helsingin yliopiston tunnuksilla. Lisätietoa käyttöluvista.

Mistä löydän virtuaaliyliopiston kurssista tietoa mm. lähipäivien ohjelman?

Tarkkaile Työterveyshuollon virtuaaliyliopiston Moodle-oppimisympäristön tulevia kursseja. Epäselvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä kurssin kouluttajiin tai koordinaattoriin.

Miten ilmoittaudun virtuaaliyliopiston kurssille?

Kursseille on kullakin oma ilmoittautumiskäytäntönsä. Yleensä se on sähköinen lomake, joskus ilmoittaudutaan suoraan sähköpostilla kouluttajille. Kurssitietojen yhteydessä kerrotaan miten ilmoittautuminen tapahtuu. Seuratkaa myös ilmoituksia sähköpostilistalla.

Onko ilmoittautumiseni virtuaaliyliopiston kurssille tullut perille?

Kun täytit e-lomakkeen ja painoit lopuksi ”Lähetä”-nappia, ilmoittautumisesi on mennyt perille. Joissakin tapauksissa ilmoittautumisesta voi tulla ilmoitus myös sähköpostiisi. Epäselvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä koordinaattoriin.

Miksi en ole saanut tietoa erikoistumiskoulutuksesta sähköpostiini?

Ajantasainen sähköpostiosoite on edellytys sille, että saat tärkeät tiedot yliopistoltasi erikoistumiseen liittyen. Sähköpostiosoitteen vaihtuessa muista informoida aina yliopistosi lääketieteellistä tiedekuntaa ja TTH:n erikoislääkärikoulutuksen koordinaattoria.

Mistä löydän lomakkeet?

Tiedekunnan lomakkeet (opinto-oikeushakemus, tutkintotodistushakemus, arviointilomakkeet)

Koulutuksen oppaat, sopimukset ja hakemukset

Erikoistumisen pitkittyessä

Erikoistuminen on projekti ja jokaiseen projektiin kuuluu karikoita. Jos erikoistuminen näyttää pitkittyvän, on hyvä muistaa, että osa palveluista vanhenee aikanaan. Erikoislääkärin tutkinto on kuitenkin edellytys joillekin tehtäville, joten suorittamatta jäänyt tutkinto voi myöhemmin olla este uralla etenemiselle.

Milloin palvelut vanhenevat?

Erikoislääkäritutkintoon hyväksyttävät suoritteet vanhentuvat 10 vuodessa lukuun ottamatta kaikille pakollista 9kk terveyskeskusjaksoa ja lähijohtajakoulutusta. Hyväksytty tentti vanhenee 4 vuodessa. Näin lasket palvelusi.

Olen erikoistuva ja minun työpaikallani ei ole enää kouluttajaa, mitä teen?

Koulutuspaikan velvollisuus on osoittaa erikoistuvalle kouluttajalääkäri, mikäli tämänkään sanominen ei auta, suosittelemme olemaan yhteydessä luottamusmieheen ja koulutuksen vastuuhenkilöön.

Työnantaja ei päästä koulutukseen tai reunoille?

Erikoistumisesi on myös työnantajan etu ja tietty määrä reunoja ja koulutusta kuuluu erikoistumiseen. Mikäli tilanne ei etene, suosittelemme olemaan yhteydessä luottamusmieheen ja informoimaan asiasta koulutuksen vastuuhenkilöä.

Yksityisasiat pitkittämässä erikoistumista?

Elämään kuuluu muutakin kuin työ. On olemassa muutamia erityisiä syitä, joilla voit hakea jatkoa 10v vanhenemissääntöön.

Olen juuttunut työterveyshuoltoon ja opinnot eivät etene!

Yleensä kynnys siirtyä epämukavuusalueella suurenee ajan myötä. Ensin kannattaa keskustella kouluttajalääkärin kanssa. Voit myös ottaa yhteyttä koulutuksen vastuuhenkilöön ja kliinisiin opettajiin.

Noin kerran vuodessa järjestetään jatkostarttiseminaareja jo opinnoissaan edistyneille erikoistuville. Seuraa ajankohtaisia ilmoituksia oikealta sivupalstalta.

Ota yhteyttä!